De Top 10 nutteloze functies die je niet nodig hebt in een auto

Als het tijd is om uw huidige auto te vervangen en u hebt besloten om een tweedehands auto te kopen in plaats van een nieuwe, dan bent u al op de goede weg. Immers, als u een nieuwere gebruikte auto koopt, vermijdt u de enorme afschrijvingsklap die u krijgt als u een nieuwe koopt. Het kopen van een kwalitatief hoogwaardige gebruikte auto geeft je veel meer bang voor je zuurverdiende buck, vooral nu de economie afglijdt in een recessie dankzij de COVID-19 pandemie. Maar nu moet je nadenken over wat je nodig hebt voor uw volgende rit. Wilt u echt meer betalen voor functies die u waarschijnlijk niet nodig hebt? Misschien wil je zelfs je oude auto verkopen. Hier is onze mening over de top 10 nutteloze functies die u niet nodig hebt in een auto.

De Top 10 nutteloze functies die je niet nodig hebt in een auto

Nutteloze auto functie # 1: Waarom wij GPS-navigatie beschouwen als een van de top nutteloze functies in een auto
navigatie

In het digitale tijdperk van de eenentwintigste eeuw, zijn de dagen van het worstelen met papieren kaarten om erachter te komen waar je heen gaat een verre herinnering geworden. Sommige mensen weten tegenwoordig alleen nog maar hoe ze GPS moeten gebruiken. Hebt u een smartphone? De meeste mensen wel. Dus waarom meer betalen voor een tweedehands auto met de nieuwste GPS als u ook gewoon uw telefoon kunt gebruiken? Investeer voor een fractie van de kosten in een goede telefoonhouder op het dashboard en u bent er helemaal klaar voor! Toegegeven, ingebouwde satelliet GPS is betrouwbaarder dan mobiele telefoon dekking, maar hoe vaak heb je een routebeschrijving nodig op plaatsen met een slechte service? Voor de meeste mensen zal dat zelden of nooit zijn. De kosten van een in de fabriek ingebouwd navigatiesysteem variëren sterk en beginnen bij $500, maar zijn vaak slechts een onderdeel van een “tech” of “premium” pakket dat wel $4.000 kan toevoegen aan de prijs van een auto. Spaar uw zuurverdiende dollars en gebruik uw telefoon!

Nutteloze auto eigenschap # 2: V8-motoren (tenzij werk-gerelateerd)

Laten we even eerlijk zijn: Heeft u echt het overgedimensioneerde vermogen van een V8-motor nodig? Nee, dat hoeft niet. We nuanceren dit echter door te zeggen dat in sommige gevallen een V8 nuttig kan zijn voor bepaalde werkgerelateerde situaties waarvoor krachtige pick-uptrucks nodig zijn. Als u het gevoel hebt dat u gewoon iets krachtigers moet hebben dan de typische 4-cilindermotor, kunt u een V6 nemen. Maar een V8? Serieus, die is totaal nutteloos, vooral als u bedenkt dat de meeste V6-motoren veel meer pk’s hebben dan vroeger dankzij ontwikkelingen als variabele kleptiming, directe injectie, turbo-oplading en super-oplading (geforceerde inductie). En een V6 is een veel lichtere motor dan een V8. Er zijn nu zelfs V6-trucks verkrijgbaar die u al het vermogen van een V8-motor geven zonder het gewicht en de kosten van een V8-motor, dus er is geen reden meer om voor de V8 te gaan. Als u een die-hard sportwagenfanaat bent, hebt u misschien behoefte aan een V8-auto zoals de Chevy Camaro SS of de Ford Mustang GT, maar is dat echt wat u wilt voor uw dagelijkse woon-werkverkeer? Zelfs SUV’s zijn tegenwoordig meestal V6’s, behalve de echt gigantische monsters zoals de Cadillac Escalade die een V8 nodig hebben omdat ze meer dan drie ton wegen. En het spreekt voor zich dat V6 motoren bijna altijd zuiniger zijn dan V8 motoren.

Nutteloze Auto Eigenschap#3: Nachtzicht

In sommige auto’s kunt u het scherm van het dashboard in een nachtzichtmodus zetten om de weg voor u ’s nachts gedetailleerder weer te geven. Dit is een van onze nutteloze functies om allerlei redenen. Betekent dit dat u uw koplampen ’s nachts om de een of andere reden uitdoet? Slecht idee! Tenzij je een soort geheim agent bent die regelmatig ’s nachts zonder koplampen moet rijden om iemand te besluipen, is er echt geen goede reden voor deze functie. Bovendien betekent het letterlijk dat je je ogen van de echte weg voor je af moet halen om naar een scherm te kijken. En net als bij andere high-tech functies, is het weer een dure optie die je niet nodig hebt.

Nutteloze auto functie # 4: Sociale media-integratie

Sociale media in auto verkopen? Het zou gemakkelijk te begrijpen moeten zijn waarom dit op onze lijst van nutteloze functies staat die je niet nodig hebt in een auto. We hebben al te veel tragische ongevallen gezien die werden veroorzaakt door sms’en tijdens het rijden. Proberen om sociale media te gebruiken, zelfs als het alleen toegankelijk is via stem-activatie, valt vierkant onder de paraplu van afgeleid rijden. Iedereen die serieus voelt de noodzaak om met behulp van sociale media tijdens het rijden moet behandeling voor sociale media verslaving te zoeken en stoppen met het in gevaar brengen van het leven van anderen door hun afgeleid rijden!

Nutteloze auto kenmerk # 5: De sigarettenaansteker

Wie rookt er tegenwoordig nog in de auto? En als u afhankelijk bent van adapters die in sigarettenaanstekers steken om apparaten van gewone stroom te voorzien, weet u hoe vervelend dat is. Modernere auto’s hebben gewone stopcontacten voor die doeleinden, evenals USB-poorten voor het voeden van uw apparaten, zodat u de sigarettenaansteker helemaal kunt overslaan in auto’s.

Nutteloze Auto Feature # 6: Gemotoriseerde achteruitkijkspiegel

Het is een van de meest elementaire dingen die je doet als je in een auto stapt, vooral als er meer dan één persoon in rijdt: je controleert de stand van de achteruitkijkspiegel en stelt hem in op de gewenste stand. En dat doe je met je hand, handmatig. Wil je echt extra betalen om het gemotoriseerd te hebben? Moet je echt betalen voor een “geheugen” systeem dat instellingen zoals spiegelpositie en stoelpositie voor verschillende bestuurders oproept? Het verstandige antwoord op deze vragen is “NEE”.

Nutteloze auto-voorziening#7: gebarenbediening voor audio

In auto’s met het nieuwste infotainmentsysteem kan het volume van de audio worden aangepast met een handgebaar (alsof je aan de volumeknop draait). We denken dat mensen wel zonder deze extra kosten kunnen. En je kunt er zeker van zijn dat zo’n systeem sommige van je handgebaren verkeerd interpreteert en plotseling het volume harder of zachter zet, terwijl je dat helemaal niet van plan was.

Nutteloze auto kenmerk#8: handgeschakelde versnellingsbak

Eindelijk, handgeschakelde transmissies gaan weg, en de meeste mensen zouden zeggen: “Opgeruimd staat netjes!” Maar serieus, automatische versnellingsbakken zijn zo veel beter geworden in de afgelopen jaren, dat ze gewoon maken handgeschakelde transmissies lijken als een primitieve technologie niemand hoeft te verdragen met meer. Zelfs drag-racing auto’s hebben geen handgeschakelde versnellingsbak meer, dus waarom zou je de moeite doen? Automatische versnellingsbakken schakelen tegenwoordig veel sneller dan een mens met een handgeschakelde versnellingsbak kan, en het is ook veel minder werk, wat je altijd merkt als je in de file staat met een versnellingsbak. En dan zijn er nog die zenuwslopende afdalingen. Hoe goed je ook schakelt, op een bepaald moment moet je de koppeling vervangen, en dat wordt een steeds duurdere reparatie, vaak meer dan $1.000. Er zijn nog veel meer redenen waarom handgeschakelde versnellingsbakken verdwijnen, maar we denken dat je het wel snapt.

Nutteloze Auto Eigenschap#9: CD Speler

De CD-speler maakt deel uit van onze lijst van nutteloze kenmerken om dezelfde reden als GPS-systemen. Je hebt geen CD-speler nodig als je een smartphone hebt. Gebruikt u thuis nog een CD-speler? Waarschijnlijk niet. Iedereen gebruikt tegenwoordig muziekstreamingdiensten of MP3-speler-apps om naar muziek te luisteren, en dat geldt ook voor het luisteren naar muziek in de auto.

Nutteloze auto-voorziening#10: de reserveband

Veel mensen beseffen niet eens hoe de traditionele reservewiel is snel uitgegroeid tot een van de meest nutteloze functies op moderne auto’s. Sommigen hebben zelfs geen idee dat de auto die ze onlangs hebben gekocht helemaal geen reservewiel heeft! Het wordt steeds gebruikelijker voor autofabrikanten om de reserveband te laten vallen in hun streven om het gewicht van de auto te verminderen en het brandstofverbruik te verlagen. Dus wat gebeurt er als je een lekke band krijgt in een auto zonder reserveband? Ten eerste hebben de meeste auto’s nu TPS of bandenspanningscontrolesystemen, wat betekent dat je op tijd weet of je een probleem hebt, zodat je een plaats kunt vinden om het te repareren. Als je een echte klapband hebt met traditionele luchtbanden en je hebt geen reserveband, dan heb je een sleepwagen nodig. Maar heeft niet iedereen tegenwoordig een wegenwachtprogramma dat gratis slepen omvat, of het nu deel uitmaakt van hun autoverzekering of van hun AAA-lidmaatschap? Ten slotte worden auto’s steeds vaker standaard uitgerust met runflatbanden. Dit betekent dat de banden speciaal verstevigd zijn en in staat zijn om de auto veilig tot nog eens 100 mijl te blijven dragen om een reparatiewerkplaats te vinden.

Een eervolle vermelding en toekomstvoorspellingen voor nutteloze functies

Een “eervolle vermelding” in deze top 10 lijst is de sequentiële automatische transmissie, die snel wordt vervangen door de CVT (continu variabele transmissie). En in de categorie “voorspellingen voor de toekomst” zijn er nog twee zaken die in de komende jaren nutteloos kunnen worden: benzinemotoren (vervangen door elektrische voertuigen) en zelfs het rijden zelf, als bestuurdersloze auto’s ooit op grote schaal worden ingevoerd.

Klaar om de volgende tweedehands auto te vinden die u de komende jaren goed van dienst zal zijn? Bekijk de inventaris die we beschikbaar hebben bij Auto City! Wij richten ons op nieuwere gebruikte auto’s met minder kilometers om u de best mogelijke auto keuzes te bieden tegen fantastische prijzen. Wij zijn er trots op dat wij u in de bestuurdersstoel plaatsen, niet alleen van geweldige gebruikte auto’s, maar van het hele auto winkelproces zelf. Wij laten u de leiding nemen – geen druk, geen onderhandeling. En we bieden zelfs een 3-dagen geld terug garantie, geen vragen gesteld